MAGITO GALLERY

Pop-Up galleria joka nostaa esille kansainvälistä visuaalista taidetta ja tekijöitä.

Galleria kiteyttää Magiton vuosikymmeniä jatkuneen kulttuurivaikuttamisen tarjoamalla galleriatilaa video-, valokuva- ja kuvataiteen ammattilaisten näyttelypaikaksi. Gallerian teokset saavat näkyvyyttä kun Magitolla vierailevat työryhmät ja erilaisiin yksityistilaisuuksiin osallistuvilla on mahdollisuus tutustua gallerian töihin. Yleisölle avoinna erikseen ilmoitettavina ajankohtina.

Seuraa Facebookissa Magiton Gallerian näyttelyitä tykkäämällä tästä (Magito Gallery).

 

IBN BATUTA / HOSSNI BOUDALI, 9.11.-2.3.2014

Avoinna la 9.11. ja lauantaina 22.2.2014 klo 17-20 sekä sopimuksen mukaan.

Näyttelyssä on esillä Hossnin maalauksia, tila- ja videotaidetta.

Lisätietoja

 


ABSENCE / POISSAOLO, 22.8.-27.10.2013

Avoinna su 22.9. ja su 29.10.2013 sekä sopimuksen mukaan.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, valokuvia, veistoksia ja videotaidetta kuudelta taiteilijalta: Heli Hietala, Liisa Hietanen, Anu Miettinen, Heli Penttinen, Annika Rauhala & Heidi Romo.

Näyttelyn kuraattorina on toiminut kuvataiteilija Anu Miettinen, joka ...on koonnut teoskokonaisuuden erityisesti tätä temaattista kutsunäyttelyä varten. Poissaolo-teema viittaa siihen, että jotain ehkä voisi tai pitäisi olla läsnä, mutta ei ole. Tarkastelemalla teoksia katsoja voi lähestyä sitä mitä teoksissa on ja myös sitä mihin teoksissa viitataan ja mitä ei ehkä ole (läsnä). Teema on näyttelyn kuraattorin viitteenomainen huomautus ja tulkinta esillä olevista teoksista.


Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Taiteiden yönä, torstaina 22.8. klo 18-19 (jatkuen klo -22 asti)!

 

Magito sponsoroi kahdelle kansainväliselle taiteilijalle kutsu- ja studiokuvausnäyttelyn kerran vuodessa


Kutsunäyttely

Magiton galleria edistää uuden visuaalisen taiteen esille tuomista kutsumalla kerran vuodessa yhden mielenkiintoisen taiteilijan pitämään näyttelynsä galleriassa. Vuoden 2013 kutsunäyttelyn pitää kiinalainen Coca Dai.

 

Studiokuvausnäyttely

Toinen kutsuttu taiteilija saa Magitolta käyttöönsä studioaikaa ja gallerian sovitulle ajalle. Studiokuvausnäyttelyn tarkoitus on edistää alan osaamista sekä kehittää uutta näkemystä.

 

Magiton omistaja Ossi Kajas valitsee yheistyössä toisen vaihtuvan kuraattorin kanssa kutsunäyttelyn ja studiokuvausnäyttelyn pitäjät vapaamuotoisten hakemusten perusteella. Kutsutulle galleria ja studio ovat veloituksetta käytössä.

 

 

 

Ensimmäinen näyttely 12.6.-3.8.2013 oli avoinna yleisölle Helsinki -päivänä 12.6. klo 14-20

"Shanghai Coca" on kutsuvalokuvanäyttely joka esittelee kiinalaisen miljoonakaupungin ihmisiä ja elämää. Näyttelyn on kuratoinut Yin Zi ja Ossi Kajas.

Coca Dai on freelancer valokuvaaja joka asuu ja työskentelee Shanghaissa. Hän on dokumentoinut kiinalaisten arkea jo yli kymmenen vuotta. Dain kuvia on valittu ja palkittu monilla huomattavilla valokuvausfestivaaleilla Kiinassa, kuten Pingyaon kansainvälisillä valokuvausfestivaaleilla tänä vuonna. Coca osallistuu itse avajaisiin.

Helsinki päivänä 12.6. Magitolla on esillä myös Helsinkiläisen Helsinkistreet.fi -ryhmän valokuvia ja sen päivän tapahtumat ovat osa Suvilahden Prosessi -katutaidefestivaalia. Helsinki päivä on tukenut näyttelyä.

12.6. klo 18-19 on paneelikeskustelu katuvalokuvauksesta, jonka vetää Pekka Mykkänen ja panelisteina ovat ainakin Coca Dai, Sami Kero ja Ossi Kajas. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan!

 

Näyttelystä lisää Facebookissa

Tue Cocan matkaa Suomeen Mesenaatin avulla